Blockchain ICO

Blockchain ICO

Initial Coin Offering of ICO is tegenwoordig een hype binnen blockchain. Misschien wel een overhype, want het is oppassen geblazen.

 

Verkoop van munten

Laten we beginnen met uitleggen hoe munten vroeger verkocht werden. 

Hiervoor had je twee keuzes:

  • mining of staking (meer daarover lees je hier)
  • kopen/verkopen op een exchange
Read More

Blockchain en anonimiteit

Blockchain en anonimiteit

Veel mensen denken dat bitcoin volledig anoniem en bijgevolg dus ontraceerbaar is, maar niets is minder waar.

Er is namelijk een groot verschil tussen anonimiteit en pseudonimiteit

Bij anonimiteit kan niet achterhaald worden wie erachter schuilt.

Bij pseudonimiteit daarentegen, gaat het over een gebruiker die schuilgaat achter een wallet adres. Dit adres is wel volledig traceerbaar, alsook alle transacties die hieraan gekoppeld zijn. Wat men niet weet, is wie schuilgaat achter het wallet adres. 

Read More

Private vs public blockchain

Private vs public blockchain

Beiden synchroniseren een wallet met de blockchain.

Beiden houden een kopie bij van de blockchain.

Beiden zijn decentralized.

 

Het verschil

Maar waar zit het verschil dan precies?

Het grote en enige verschil hierin heeft te maken met wie er kan en mag connecteren met de blockchain. 

De public blockchain is de blockchain zoals iedereen deze kent van bitcoin, ethereum,… Deze zijn toegankelijk voor iedereen die een wallet geconfigureerd heeft

Read More

Blockchain en cybersecurity

Blockchain en cybersecurity

In onze vorige posts schreven we al over wat blockchain is en welke mogelijkheden dit biedt voor de toekomst. Indien je deze nog niet gelezen hebt, kan dat hier.

Begin 2017 was de marktwaarde van blockchain zo’n 14 miljard euro. Eind december was deze reeds gestegen naar 490 miljard euro. Dit is een stijging van maar liefst 3400%! Tevens het bewijs dat er steeds meer en meer valuta in blockchain wordt geïnvesteerd. 

Het spreekt voor zich dat dit een grote impact zal hebben op de bedrijfswereld. Er worden dan ook steeds meer en meer platformen gebouwd, speciaal ontwikkeld voor bedrijven. 

Read More

Wat betekent blockchain voor de toekomst?

Wat betekent blockchain voor de toekomst?

Blockchain is alomtegenwoordig en zal in de toekomst alleen maar een belangrijkere rol gaan spelen. Geen idee wat blockchain is? Je kan het hier lezen!

Wanneer het over blockchain of bitcoin gaat, denkt men onmiddellijk aan virtuele transacties. Wat bij bitcoin zeker het geval is, maar blockchain biedt veel meer mogelijkheden. Deze zijn bij het grote publiek echter minder bekend. 

Read More

Wat is blockchain?

Wat is blockchain?

Steeds vaker worden we geconfronteerd met de termen blockchain en bitcoin. Velen denken dan ook automatisch aan bitcoin wanneer het over blockchain gaat. Blockchain is veel meer dan enkel bitcoin, maar toch worden ze vaak met elkaar verward.

Bitcoin is een virtuele munt, ook wel cryptocurrency genoemd, die gebaseerd is op blockchain. Naast bitcoin zijn er ook een heleboel andere cryptocurrencies, zoals litecoin, dash, bitcoin cash, … Ook deze zijn allemaal gebaseerd op blockchain. 

Read More

Waarom bedrijven nog niet klaar zijn voor de nieuwe privacywet

Waarom bedrijven nog niet klaar zijn voor de nieuwe privacywet

25 mei 2018, ieder bedrijf dient GDPR compliant te zijn. Toch gebeurt het nog veel te vaak dat wij mensen -lees: bedrijfsleiders- spreken die nog nooit van GDPR gehoord hebben. Maar als elk bedrijf aan deze wetgeving moet voldoen, waarom zijn er dan nog mensen die hier niet van op de hoogte zijn?

Read More

Bedrijvencontactdagen 2017 - Xpo Kortrijk

Bedrijvencontactdagen 2017 - Xpo Kortrijk

Vandaag en morgen kan je ons een bezoekje brengen in Xpo Kortrijk op Bedrijvencontactdagen 2017

Je kan ons terugvinden op stand 4143 en kan bij ons terecht voor een gezellige babbel en meer informatie omtrent cybersecurity

Graag langskomen, maar nog niet geregistreerd? Geen nood, registreren kan hier en is volledig gratis. Deuren zijn geopend van 14u-21u.

Tot straks!?

Read More

Update beschikbaar voor wifi veiligheidslek

Update beschikbaar voor wifi veiligheidslek

Enkele weken geleden kwam één van de gevaarlijkste wifi kwetsbaarheden uit, waardoor WPA/WPA2 sleutels niet meer veilig waren. Aangezien bijna iedereen hier gebruik van maakt, was niemand meer veilig. Een hacker kon de data lezen die verstuurd werd naar het wifi station. Een oplossing hiervoor was om geen wifi meer te gebruiken en op de smartphone enkel gebruik te maken van 3G/4G.

Tot op heden zijn er voor bijna elk toestel updates beschikbaar om dit probleem te verhelpen. Iedereen moet onmiddellijk actie ondernemen en deze zo spoedig mogelijk installeren.

Read More