Het is bijna zo ver...

Het is bijna zo ver...

25 mei komt nu snel dichterbij en tegen dan moet elk bedrijf GDPR compliant zijn. Naast het feit dat veel bedrijven niet klaar zullen zijn, horen wij ook vaak mensen hun beklag doen over deze wetgeving.

Maar waarom? Wat wij vooral horen is dat het te veel geld en tijd kost om aan de GDPR te voldoen.

Read More

Het belang van 2FA

Het belang van 2FA

2FA of two factor authentication is het gebruik maken van twee verschillende componenten om in te loggen. Hiervoor kan je gebruik maken van iets wat je kent (wachtwoord), iets dat je hebt (smartphone) en iets dat je bent (vingerafdruk). De bedoeling is dat je twee van deze componenten met elkaar gaat combineren.

Read More

Blockchain ICO

Blockchain ICO

Initial Coin Offering of ICO is tegenwoordig een hype binnen blockchain. Misschien wel een overhype, want het is oppassen geblazen.

 

Verkoop van munten

Laten we beginnen met uitleggen hoe munten vroeger verkocht werden. 

Hiervoor had je twee keuzes:

  • mining of staking (meer daarover lees je hier)
  • kopen/verkopen op een exchange
Read More

Blockchain en anonimiteit

Blockchain en anonimiteit

Veel mensen denken dat bitcoin volledig anoniem en bijgevolg dus ontraceerbaar is, maar niets is minder waar.

Er is namelijk een groot verschil tussen anonimiteit en pseudonimiteit

Bij anonimiteit kan niet achterhaald worden wie erachter schuilt.

Bij pseudonimiteit daarentegen, gaat het over een gebruiker die schuilgaat achter een wallet adres. Dit adres is wel volledig traceerbaar, alsook alle transacties die hieraan gekoppeld zijn. Wat men niet weet, is wie schuilgaat achter het wallet adres. 

Read More

Private vs public blockchain

Private vs public blockchain

Beiden synchroniseren een wallet met de blockchain.

Beiden houden een kopie bij van de blockchain.

Beiden zijn decentralized.

 

Het verschil

Maar waar zit het verschil dan precies?

Het grote en enige verschil hierin heeft te maken met wie er kan en mag connecteren met de blockchain. 

De public blockchain is de blockchain zoals iedereen deze kent van bitcoin, ethereum,… Deze zijn toegankelijk voor iedereen die een wallet geconfigureerd heeft

Read More

Blockchain en cybersecurity

Blockchain en cybersecurity

In onze vorige posts schreven we al over wat blockchain is en welke mogelijkheden dit biedt voor de toekomst. Indien je deze nog niet gelezen hebt, kan dat hier.

Begin 2017 was de marktwaarde van blockchain zo’n 14 miljard euro. Eind december was deze reeds gestegen naar 490 miljard euro. Dit is een stijging van maar liefst 3400%! Tevens het bewijs dat er steeds meer en meer valuta in blockchain wordt geïnvesteerd. 

Het spreekt voor zich dat dit een grote impact zal hebben op de bedrijfswereld. Er worden dan ook steeds meer en meer platformen gebouwd, speciaal ontwikkeld voor bedrijven. 

Read More

Wat betekent blockchain voor de toekomst?

Wat betekent blockchain voor de toekomst?

Blockchain is alomtegenwoordig en zal in de toekomst alleen maar een belangrijkere rol gaan spelen. Geen idee wat blockchain is? Je kan het hier lezen!

Wanneer het over blockchain of bitcoin gaat, denkt men onmiddellijk aan virtuele transacties. Wat bij bitcoin zeker het geval is, maar blockchain biedt veel meer mogelijkheden. Deze zijn bij het grote publiek echter minder bekend. 

Read More