Cybersecurity: de verantwoordelijkheid van elk individu

 

Nog steeds veel te weinig mensen liggen wakker van cybersecurity. In de eerste plaats omdat ze niet voldoende weten wat het precies inhoudt. Daarnaast wordt het maar al te vaak afgedaan als de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling.

Toch is dat allesbehalve correct. Cybersecurity is namelijk de verantwoordelijkheid van ieder individu

 

Waarom?

Het is uiteraard gemakkelijk om de verantwoordelijkheid bij een ander te leggen, maar het wordt tijd om onze verantwoordelijkheid op te nemen. 

De IT-afdeling kan er dan wel voor zorgen dat de systemen volledig beveiligd zijn, de beveiliging is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. En laat cybercriminelen er nu in geoefend zijn om feilloos deze schakels te vinden. De menselijke firewall wordt veel te weinig ingezet. 

 

Ontdek hoe user awareness training de menselijke firewall kan optimaliseren!

 

 

Hoe?

Eén van de belangrijkste stappen is het bewust maken. User awareness trainingen moeten niet enkel gegeven worden aan mensen in het werkveld. Het zou een schoolvak moeten zijn. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met die bewustmaking.

Het leven van de digital natives speelt zich grotendeels online af. Ze hebben de kennis om het internet te gebruiken, maar niet de wijsheid. 

Als je hen vraagt naar cyberveiligheid dan krijg je snel te horen dat ze niets te verbergen en niets te verliezen hebben. Maar is dat wel zo?

Van waar komt dit valse gevoel van veiligheid? Waarom denken we, ten onrechte, dat het ons niet zal overkomen? 

Het antwoord is eenvoudig: het begint allemaal met bewustmaking.

 

Getriggerd om de verantwoordelijkheid op te nemen? Contacteer ons gerust!